Měkké perníčky
25 min.
Ingredience
- 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůMáslo čerstvé
- 200gramůCukr moučkový
- 3kusyVejce slepičí
- 3lžíceMed včelí
- 1lžičkaSoda jedlá
- 2lžičkyKoření perníkové
- 1lžičkaSkořice mletá
- 1kusVaječný žloutek slepičí
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
384 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
12 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
2 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Do nádoby kuchyňského robotu vsypeme prosátou mouku. Vložíme máslo, přisypeme moučkový cukr, rozklepneme vejce, přidáme tekutý med, přisypeme sodu, perníkové koření, skořici. Zapneme robot a necháme všechny suroviny důkladně prošlehat, na poddajné a hladké těsto. Zabalíme do potravinářské fólie a necháme těsto v lednici odpočívat celou noc.
- 2Těsto rozválíme na moukou posypaném vále na velký plát, silný 3-5 cm. Vykrajovacími formičkami vykrajujeme různé tvary, které pokládáme vedle sebe na pečícím papírem vyložený plech. Vložíme do středně vyhřáté trouby, pečeme 8-10 minut. Po upečení ihned potřeme rozkvedlaným vejcem.
- 3Upečené perníčky necháme vychladnout a potom je zdobíme libovolnou polevou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.