Meloun s lesními jahodami a pomerančovým likérem

15 min.
Švédsko

Ingredience

    • 60gramůCukr moučkový
    • 0,5decilitrLikér pomerančový
    • 0,5lžíceCitronová šťáva
    • 1kusMeloun Cantaloupe
    • 250gramůJahody lesní
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
136 kcal
Sacharidy
27 g
Vláknina
281 mg
Cukr
22 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Menší ananasový - Cantaloupe meloun omyjeme, osušíme a odřízneme vršek. Vydlabeme zrníčka a poté vydlabeme dřeň, kterou nakrájíme na kostičky a odložíme do mísy.
  • 2
    V sítu omyjeme lesní jahody, necháme je okapat a přidáme k melounu. Směs osladíme cukrem, pomerančovým likérem, promícháme a dochutíme citrónovou šťávou. Vše vrátíme do vydlabaného melounu, který dáme vychladit.
  • 3
    Vychlazenou směs rozdělíme do pohárů nebo skleněných misek a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.