Meloun v růžovém víně s jahodami
150 min.
Ingredience
- 0,5kusMeloun Cantaloupe
- 1,5decilitryVíno růžové
- 2lžíceRůžová voda
- 175gramůJahody zahradní
- 0,25kusMeloun cukrový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
55 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
879 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Z obou druhů melounu odstraníme semínka a vyřízneme dužinu. Pokrájíme dužinu na tenké plátky, vložíme do mísy. Přelijeme růžovým vínem a růžovou vodou. Promícháme opatrně, necháme zakryté 2 hodiny v lednici.
- 2Rozpustíme jahody, promícháme s melounem. 15 minut necháme mísu v pokojové teplotě, aby se příchutě rozležely.
- 3Vše dáme na jednotlivé talíře, ozdobíme okvětními lístky růže.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.