Melounová zmrzlina po thajsku
30 min.
Ingredience
- 90mililitrůCukr krupice
- 100mililitrůVoda pitná
- 4kusyLimetka kafrová
- 0,5kilogramMeloun cukrový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
116 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
29 g
Cukr
22 g
Vápník
12 g
Postup přípravy
- 1Vodu vlijeme do hrnce, přidáme cukr, na kousky natrhané listy kafrové limety a zvolna zahříváme, až se cukr rozpustí. Přelijeme do mísy a necháme vychladnout.
- 2Meloun rozkrojíme na plátky, odstraníme slupku a semínka a dužinu pokrájíme na kostičky. V mixéru ji rozdrtíme na tekutou kaši. Promícháme s připraveným roztokem a v lednici necháme vychladit 3-4 hodiny. Poté vložíme na 2 hodiny do mrazáku.
- 3Po vyjmutí rozmělníme vidličkou na menší krystalky, vrátíme do mrazáku a chladíme další 3 hodiny do ztuhnutí. Během této doby ještě cca 6x zopakujeme rozbíjení směsi.
- 4Zmrzlinu vyjmeme z mrazáku cca 30 minut před servírováním, aby částečně změkla.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.