Melounová zmrzlina po thajsku

30 min.
Thajsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
116 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
29 g
Cukr
22 g
Vápník
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vodu vlijeme do hrnce, přidáme cukr, na kousky natrhané listy kafrové limety a zvolna zahříváme, až se cukr rozpustí. Přelijeme do mísy a necháme vychladnout.
  • 2
    Meloun rozkrojíme na plátky, odstraníme slupku a semínka a dužinu pokrájíme na kostičky. V mixéru ji rozdrtíme na tekutou kaši. Promícháme s připraveným roztokem a v lednici necháme vychladit 3-4 hodiny. Poté vložíme na 2 hodiny do mrazáku.
  • 3
    Po vyjmutí rozmělníme vidličkou na menší krystalky, vrátíme do mrazáku a chladíme další 3 hodiny do ztuhnutí. Během této doby ještě cca 6x zopakujeme rozbíjení směsi.
  • 4
    Zmrzlinu vyjmeme z mrazáku cca 30 minut před servírováním, aby částečně změkla.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.