Melounové želé s růžovým vínem
35 min.
Ingredience
- 4decilitryVoda pitná
- 8plátkůŽelatina
- 600gramůMeloun vodní
- 250gramůKompot ananasový
- 5decilitrůVíno růžové
- 20gramůCukr vanilka
- 120gramůCukr moučkový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
326 kcal
Bílkoviny
3 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
1 g
Cukr
49 g
Postup přípravy
- 1Do vhodné nádoby položíme plátky želé a zalijeme studenou vodou. Necháme 10-15 minut želé nabobtnat. Rozkrojený meloun oloupeme, nakrájíme na kousky sousta a naskládáme je do vysokých silnostěnných skleniček.
- 2Při krájení melounovou šťávu zachytáváme.
- 3Do kastrůlku vlijeme šťávu z melounu, přilijeme víno, vanilkový a třtinový cukr. Společně za stálého míchání povaříme do rozpuštění cukru. Přidáme nabobtnalé želé i s vodou, pokračujeme ve vaření až do rozpuštění želatiny.
- 4Stáhneme z ohně, necháme mírně vychladnout. Nakonec želé doplníme do sklenic s melounem, povrch přelijeme ananasovou šťávou a na kousky nakrájeným ananasem. Vložíme do lednice zatuhnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.