Melounový šerbet s limetkou
20 min.
Ingredience
- 1kusMeloun cukrový
- 2kusyLimetka
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 2lžíceCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
104 kcal
Bílkoviny
3 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
1 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Meloun rozkrojíme a zbavíme semínek. Odkrojíme několik dílků a ponecháme je na ozdobu. Zabalené do fólie uložíme v chladničce.
- 2Zbylou melounovou dužinu nakrájíme na kostičky. Rozmixujeme je s limetkovou šťávou a kůrou. Z bílků ušleháme pevný sníh a postupně do něj zašleháme cukr. Sníh vmícháme do melounového pyré. Hmotu vložíme do kovové nádoby a mrazíme alespoň 4 hodiny. Během mražení ji několikrát promícháme metlou.
- 3Šerbet rozdělíme do pohárů, ozdobíme dílky melounu a plátky limetky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.