Melounový šerbet s limetkou

20 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
104 kcal
Bílkoviny
3 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
1 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Meloun rozkrojíme a zbavíme semínek. Odkrojíme několik dílků a ponecháme je na ozdobu. Zabalené do fólie uložíme v chladničce.
  • 2
    Zbylou melounovou dužinu nakrájíme na kostičky. Rozmixujeme je s limetkovou šťávou a kůrou. Z bílků ušleháme pevný sníh a postupně do něj zašleháme cukr. Sníh vmícháme do melounového pyré. Hmotu vložíme do kovové nádoby a mrazíme alespoň 4 hodiny. Během mražení ji několikrát promícháme metlou.
  • 3
    Šerbet rozdělíme do pohárů, ozdobíme dílky melounu a plátky limetky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.