Melounový sorbet

20 min.
Česká republika
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
346 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
1 g
Sacharidy
85 g
Vláknina
4 g
Cukr
70 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Meloun podélně rozpůlíme, odstraníme semínka, vyjmeme dužinu, nakrájíme na kousky a společně s citronovou šťávou rozmačkáme na pyré. Nalijeme do formy na biskupský chlebíček, uhladíme, vložíme do mrazničky a necháme ztuhnout.
  • 2
    Mezitím ušleháme z bílků tuhý sníh a postupně vmícháme cukr. Poté sorbet vyjmeme, znovu rozmačkáme a přidáme opatrně sníh. Vlijeme zpět do formy, zakryjeme potravinovou fólií a mrazíme další cca 3hodiny.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.