Melounový sorbet
20 min.
Ingredience
- 100gramůCukr moučkový
- 1kusMeloun vodní
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- 1kusCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
346 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
1 g
Sacharidy
85 g
Vláknina
4 g
Cukr
70 g
Postup přípravy
- 1Meloun podélně rozpůlíme, odstraníme semínka, vyjmeme dužinu, nakrájíme na kousky a společně s citronovou šťávou rozmačkáme na pyré. Nalijeme do formy na biskupský chlebíček, uhladíme, vložíme do mrazničky a necháme ztuhnout.
- 2Mezitím ušleháme z bílků tuhý sníh a postupně vmícháme cukr. Poté sorbet vyjmeme, znovu rozmačkáme a přidáme opatrně sníh. Vlijeme zpět do formy, zakryjeme potravinovou fólií a mrazíme další cca 3hodiny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.