Melounový sorbet s ořechy a medem

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
312 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
7 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
3 g
Cukr
49 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Meloun rozřízneme, odstraníme semena a dužinu rozkrájíme na malé kostky. Podle počtu porcí necháme kousky melounu také na ozdobení sklenic, ty nakrájíme na tenké plátky. Na kostky pokrájený meloun ponorným mixérem spolu s citrónovou kůrou a šťávou rozmixujeme na kaši. Tu vlijeme do vhodné nádoby a vložíme do mrazáku.
  • 2
    Bílky s půlkou cukru šleháme v horké vodní lázni do pěny. Následně přisypeme zbylý cukr, přisypeme vanilkový cukr a metlou šleháme do zhoustnutí. Vyšlehané bílky rozmixujeme s melounovou (napůl zmraženou) směsi. Vlijeme opět do vhodné nádoby a vrátíme zpátky do mrazničky (přibližně na 200 minut) úplně zamrazit.
  • 3
    Hotový sorbet naaranžujeme do nízkých sklenic. Ozdobíme melounem nakrájeným na plátky, posypeme nastrouhanou bílou čokoládou a ořechy, které pokapeme medem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.