Melounový sorbet s ořechy a medem
30 min.
Ingredience
- 3kilogramyMeloun vodní
- 2lžičkyCitronová kůra
- 3mililitryCitronová šťáva
- 5kusůVaječný bílek slepičí
- 150gramůCukr krupice
- 20gramůCukr vanilka
- 50gramůČokoláda bílá
- 50gramůOřechy vlašské
- 4lžíceMed včelí
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
312 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
7 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
3 g
Cukr
49 g
Postup přípravy
- 1Meloun rozřízneme, odstraníme semena a dužinu rozkrájíme na malé kostky. Podle počtu porcí necháme kousky melounu také na ozdobení sklenic, ty nakrájíme na tenké plátky. Na kostky pokrájený meloun ponorným mixérem spolu s citrónovou kůrou a šťávou rozmixujeme na kaši. Tu vlijeme do vhodné nádoby a vložíme do mrazáku.
- 2Bílky s půlkou cukru šleháme v horké vodní lázni do pěny. Následně přisypeme zbylý cukr, přisypeme vanilkový cukr a metlou šleháme do zhoustnutí. Vyšlehané bílky rozmixujeme s melounovou (napůl zmraženou) směsi. Vlijeme opět do vhodné nádoby a vrátíme zpátky do mrazničky (přibližně na 200 minut) úplně zamrazit.
- 3Hotový sorbet naaranžujeme do nízkých sklenic. Ozdobíme melounem nakrájeným na plátky, posypeme nastrouhanou bílou čokoládou a ořechy, které pokapeme medem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.