Melounový sorbet se sektem
35 min.
Ingredience
- 50gramůCukr krupice
- 2lžíceMed včelí
- 750gramůMeloun cukrový
- 100mililitrůVíno šumivé (sekt)
- 1kusMeduňka
- 100mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
153 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
458 mg
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1V hrnci svaříme 100ml vody s cukrem a medem. Když se cukr rozpustí, sirup necháme vychladnout.
- 2Meloun rozkrojíme a zbavíme zrnek. Z dužiny vypícháme asi 20 kuliček a uložíme je do chladničky. Zbylou dužinu rozmixujeme na pyré a přimícháme sekt a sirup. Směs necháme 20 minut ve zmrzlinovači mrazit, potom přendáme do misky a mrazíme asi 4 hodiny. Sorbet během mražení několikrát zamícháme.
- 3Polovinu sorbetu rozdělíme do pohárů, přidáme kuličky melounu a navršíme zbylý sorbet. Ozdobíme lístkem meduňky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.