Melounový sorbet se sektem

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
153 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
458 mg
Cukr
20 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci svaříme 100ml vody s cukrem a medem. Když se cukr rozpustí, sirup necháme vychladnout.
  • 2
    Meloun rozkrojíme a zbavíme zrnek. Z dužiny vypícháme asi 20 kuliček a uložíme je do chladničky. Zbylou dužinu rozmixujeme na pyré a přimícháme sekt a sirup. Směs necháme 20 minut ve zmrzlinovači mrazit, potom přendáme do misky a mrazíme asi 4 hodiny. Sorbet během mražení několikrát zamícháme.
  • 3
    Polovinu sorbetu rozdělíme do pohárů, přidáme kuličky melounu a navršíme zbylý sorbet. Ozdobíme lístkem meduňky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.