Mentolové bonbony
25 min.
Ingredience
- 480gramůCukr moučkový
- 24mililitrůCitronová šťáva
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 6mililitrůLikér peprmintový
- 2mililitryPotravinářská barva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
478 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
121 g
Vláknina
24 mg
Cukr
118 g
Postup přípravy
- 1Bílek vyšleháme společně s cukrem (450g), citrónovou šťávou a alkoholem do hladké směsi.
- 2Polovinu přendáme do druhé misky, druhou část obarvíme zeleným barvivem.
- 3Hmotu přendáme na cukrem posypané prkénko a poprášíme cukrem i na povrchu. Těsto chvíli hněteme, poté vyválíme do plátu o síle 1cm.
- 4Vykrajujeme malými vykrajovátky.
- 5Hotové bonbony přeskládáme do uzavíratelné nádoby, vrstvy prokládáme papírem na pečení. Necháme uzavřené v chladu odpočinout 24 hodin.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.