Mentolové bonbony

25 min.

Ingredience

    • 480gramůCukr moučkový
    • 24mililitrůCitronová šťáva
    • 1kusVaječný bílek slepičí
    • 6mililitrůLikér peprmintový
    • 2mililitryPotravinářská barva
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
478 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
121 g
Vláknina
24 mg
Cukr
118 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Bílek vyšleháme společně s cukrem (450g), citrónovou šťávou a alkoholem do hladké směsi.
  • 2
    Polovinu přendáme do druhé misky, druhou část obarvíme zeleným barvivem.
  • 3
    Hmotu přendáme na cukrem posypané prkénko a poprášíme cukrem i na povrchu. Těsto chvíli hněteme, poté vyválíme do plátu o síle 1cm.
  • 4
    Vykrajujeme malými vykrajovátky.
  • 5
    Hotové bonbony přeskládáme do uzavíratelné nádoby, vrstvy prokládáme papírem na pečení. Necháme uzavřené v chladu odpočinout 24 hodin.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.