Merenkový dort se šlehačkou
80 min.
Ingredience
- 120gramůOřechy vlašské
- 9kusůVaječný bílek slepičí
- 240gramůCukr moučkový
- 1špetkaVanilka mletá
- 40gramůMouka pšeničná hrubá
- 50gramůCukr vanilka
- 0,5litrSmetana čerstvá ke šlehání
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
279 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
10 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
1 g
Cukr
30 g
Postup přípravy
- 1V míse smícháme strouhané ořechy a 3 bílky a důkladně utřeme. Přidáme 120 g moučkového cukru a vanilku a znovu utřeme. Z ostatních bílků ušleháme tuhý sníh, zašleháme do něj zbylý cukr (2 lžíce odložíme na posypání) a zlehka jej vmícháme do připravené směsi, současně s moukou.
- 2Těsto vložíme do kornoutu, na plech vyložený pečicím papírem vytvoříme cca 10 hubinek, poprášíme je lžící cukru a zvolna upečeme v mírně vyhřáté troubě. Ze zbylé hmoty uděláme na papír na plechu dva kulaté plásty, posypeme zbylým cukrem a také zvolna upečeme. Necháme vychladnout, každý nakrájíme na cca 10 dílů, polovinu jich složíme na dortovou mísu, potřeme ušlehanou smetanou, oslazenou vanilkovým cukrem a na ni složíme zbylé dílky. Povrch dozdobíme šlehačkou a upečenými hubinkami. Nakrájíme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.