Merenkový dort se šlehačkou

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
279 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
10 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
1 g
Cukr
30 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse smícháme strouhané ořechy a 3 bílky a důkladně utřeme. Přidáme 120 g moučkového cukru a vanilku a znovu utřeme. Z ostatních bílků ušleháme tuhý sníh, zašleháme do něj zbylý cukr (2 lžíce odložíme na posypání) a zlehka jej vmícháme do připravené směsi, současně s moukou.
  • 2
    Těsto vložíme do kornoutu, na plech vyložený pečicím papírem vytvoříme cca 10 hubinek, poprášíme je lžící cukru a zvolna upečeme v mírně vyhřáté troubě. Ze zbylé hmoty uděláme na papír na plechu dva kulaté plásty, posypeme zbylým cukrem a také zvolna upečeme. Necháme vychladnout, každý nakrájíme na cca 10 dílů, polovinu jich složíme na dortovou mísu, potřeme ušlehanou smetanou, oslazenou vanilkovým cukrem a na ni složíme zbylé dílky. Povrch dozdobíme šlehačkou a upečenými hubinkami. Nakrájíme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.