Meruňková bublanina s jogurtem
65 min.
Ingredience
- 220gramůCukr moučkový
- 20gramůCukr vanilka
- 100gramůMáslo čerstvé
- 5kusůVejce slepičí
- 500gramůJogurt bílý
- 220gramůMouka polohrubá
- 13gramůKypřicí prášek do pečiva
- 400gramůMeruňky
- 140gramůMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
24Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
160 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
6 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
824 mg
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Do misky vsypeme 180 g moučkového cukru, přisypeme vanilkový cukr, spolu se 70 g másla a žloutky v misce utřeme do pěnu. Za stálého míchání postupně přiléváme jogurt a prosátou mouku s kypřícím práškem. Bílky vyšleháme na pevný sníh, který vmícháme do těsta.
- 2Meruňky omyjeme, rozřízneme na půlky, vybereme pecky a nakrájíme ještě na čtvrtky. Ovoce obalíme ve 100 g hrubé mouky. Plech vymažeme zbylým máslem, vysypeme zbylou hrubou moukou a vlijeme připravené těsto. Na povrch těsta naskládáme čtvrtky meruněk a vložíme do nahřáté trouby. Pečeme při 170 stupních cca 40 - 45 minut.
- 3Upečenou bublaninu necháme vychladnout na plechu, posypeme ji zbylým moučkovým cukrem a nakrájíme na čtverce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 19. 11. 2015
Meruňková bublanina s jogurtem
Pekla jsem tuto bublaninu, ale recept za sebe nemůžu doporučit. Jogurtu je dost hodně, bublanina je jakoby mokrá, nenadýchaná, i když jsem přesně dodržela postup. Snědla se, ale opakovat již nebudu. Uvedený počet porcí 24 jsou menší kousky, je to tak pro 12 osob.