Meruňková buchtička
50 min.
Ingredience
- 400gramůMouka polohrubá
- 250gramůCukr krupice
- 4kusyVejce slepičí
- 1lžíceKypřicí prášek do pečiva
- 200mililitrůOlej rostlinný
- 500gramůKompot meruňkový
- 2lžíceTuk
- 1hrstMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1456 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
68 g
Sacharidy
195 g
Vláknina
7 g
Cukr
86 g
Postup přípravy
- 1Meruňky necháme okapat a šťávu odložíme. Pak je nakrájíme na malé kousíčky a vrátíme zpět do odložené šťávy.
- 2Vejce s cukrem umícháme do pěny, vmícháme olej, mouku s práškem do pečiva a nakonec kompot ( i se šťávou).
- 3Těsto nalijeme na tukem vymazaný a hrubou moukou vysypaný hluboký plech a ve středně horké troubě upečeme dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.