Meruňková marmeláda
35 min.
Ingredience
- 1kusPektin
- 2gramyKyselina citrónová
- 700gramůCukr krupice
- 1,7kilogramyMeruňky
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
3525 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
7 g
Sacharidy
889 g
Vláknina
34 g
Cukr
842 g
Postup přípravy
- 1Meruňky rozpůlíme a vypeckujeme.
- 2V hrnci na mírném ohni je rozvaříme a poté propasírujeme přes cedník nebo jemné síto. K protlaku přidáme 150g cukru a na silném ohni cca 15min provaříme. Přidáme pektin smíchaný s trochou cukru, několik minut zahříváme a vmícháme zbytek cukru.
- 3Vaříme dokud se cukr zcela nerozpustí, poté přidáme kyselinu citronovou a vaříme až začne džem rozsolovatět.
- 4Nalijeme do zavařovacích sklenic, uzavřeme a na několik minut otočíme víčkem dolů.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 9. 8. 2015
Meruňková marmeláda
V receptu chybí množství meruněk, použila jsem 1 kg už bez pecek. Opravdu se dá postup zjednodušit v tom, že rozvařené meruňky rozmixujeme přímo v hrnci ponorným mixérem. Nevím, jestli byl použitý přírodní pektin bez dalších přísad nebo nějaký přípravek s konzervantem, chybí i gramáž tohoto přípravku. Použila jsem ten, který je na 1 kg ovoce a na 700 - 1000 g cukru. Dala jsem 700, jelikož se jedná o sladké ovoce a ke konci jsem přidávala kyselinu citrónovou. Všeobecně dodržíme postup uvedený výrobcem na sáčku, výrobců je povícero.