Meruňková omáčka s bílým vínem

50 min.
Evropa

Ingredience

    • 500gramůMeruňky
    • 2lžíceVoda pitná
    • 100mililitrůVíno bílé
    • 150gramůCukr krupice
    • 2lžíceCitronová šťáva
    • 1kusSkořice celá
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
251 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
8 g
Cukr
49 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci přivedeme k varu zralé vypeckované meruňky, 2 lžíce vody, bílé víno, cukr, citronovou šťávu. Přidáme kousek celé skořice.
  • 2
    Vše zvolna vaříme, dokud meruňky zcela nezměknou a nerozvaří se.
  • 3
    Nakonec vyjmeme skořicovou kůru a omáčku propasírujeme.
  • 4
    Podáváme po vychladnutí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.