Meruňková omáčka s bílým vínem
50 min.
Ingredience
- 500gramůMeruňky
- 2lžíceVoda pitná
- 100mililitrůVíno bílé
- 150gramůCukr krupice
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1kusSkořice celá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
251 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
8 g
Cukr
49 g
Postup přípravy
- 1V hrnci přivedeme k varu zralé vypeckované meruňky, 2 lžíce vody, bílé víno, cukr, citronovou šťávu. Přidáme kousek celé skořice.
- 2Vše zvolna vaříme, dokud meruňky zcela nezměknou a nerozvaří se.
- 3Nakonec vyjmeme skořicovou kůru a omáčku propasírujeme.
- 4Podáváme po vychladnutí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.