Meruňková polévka

40 min.
Česká republika

Ingredience

    • 400gramůMeruňky
    • 60gramůCukr krupice
    • 1lžičkaCitronová šťáva
    • 2lžičkySolamyl
    • 6decilitrůVoda pitná
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
108 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
2 g
Cukr
24 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Solamyl rozmícháme v troše studené vody, nalijeme do zbylé vody, přivedeme k varu a osladíme.
  • 2
    Do rozvaru přidáme polovinu omytých a vypeckovaných meruněk. Za stálého míchání krátce povaříme a potom rozmixujeme (nebo prolisujeme).
  • 3
    Do ještě teplé polévky přidáme zbylé meruňky nakrájené na kostičky, polévku okyselíme a vychladíme.
  • 4
    Podáváme s piškoty.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.