Meruňková štola

40 min.
Česká republika

Ingredience

    • 120gramůPiškoty dětské kulaté
    • 4decilitrySmetana 33% (šlehačka)
    • 500gramůMeruňky
    • 2lžíceCukr krupice
    • 2decilitryVoda pitná
    • 3lžíceRum
    • 2kusyZtužovač šlehačky
    • 50gramůMandle plátky
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
247 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
17 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
1 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté meruňky rozpůlíme, vypeckujeme a postupně vložíme do roztoku 2dl vody s cukrem. Krátce je povaříme a necháme okapat.
  • 2
    Formu na srnčí hřbet vyložíme alobalem a urovnáme ve vrstvách meruňky, piškoty namočené v cukerném roztoku s rumem a ušlehanou smetanu se ztužovačem. Horní vrstvu tvoří piškoty. Vše zakryjeme alobalem a necháme několik hodin v chladničce.
  • 3
    Před podáváním dezert vyklopíme z formy a ozdobíme plátky mandlí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.