Meruňková štola
40 min.
Ingredience
- 120gramůPiškoty dětské kulaté
- 4decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 500gramůMeruňky
- 2lžíceCukr krupice
- 2decilitryVoda pitná
- 3lžíceRum
- 2kusyZtužovač šlehačky
- 50gramůMandle plátky
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
247 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
17 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
1 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Omyté meruňky rozpůlíme, vypeckujeme a postupně vložíme do roztoku 2dl vody s cukrem. Krátce je povaříme a necháme okapat.
- 2Formu na srnčí hřbet vyložíme alobalem a urovnáme ve vrstvách meruňky, piškoty namočené v cukerném roztoku s rumem a ušlehanou smetanu se ztužovačem. Horní vrstvu tvoří piškoty. Vše zakryjeme alobalem a necháme několik hodin v chladničce.
- 3Před podáváním dezert vyklopíme z formy a ozdobíme plátky mandlí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.