Meruňkové almužny

50 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
713 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
27 g
Sacharidy
115 g
Vláknina
6 g
Cukr
23 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Meruňky omyjeme a vypeckujeme. Mandle nasucho opražíme na rozpálené pánvi. Listové těsto vyválíme na plát a pokrájíme na čtverce cca 9x9 cm velké. Na každý čtvereček dáme 1 meruňku, do které jsme předtím vložili 1 kostku cukru a trochu marmelády smíchané s praženými mandlemi. Cípy čtverce navlhčíme a slepíme k sobě.
  • 2
    Hotové šátečky potřeme žloutkem rozmíchaným s troškou vody a dáme péct na pečícím papíru.
  • 3
    Pečeme 30 minut při 180 °C.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.