Meruňkové lívanečky

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
301 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
8 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
5 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme kvásek z mléka, cukru, mouky a droždí. Až nám vykyne, vlijeme ho do mísy, kde jsme mezitím rozmíchali mouku, cukr a citronovou kůru. Potom po částech přiléváme mléko s rozmíchaným vejcem a rozpuštěným máslem. Vypracujeme těsto, které na teplém místě necháme vykynout.
  • 2
    Než těsto vykyne, nakrájíme na malé kousky čerstvé meruňky. Rozehřejeme pánev nebo lívanečník, nejdříve lžičkou dáme jen malé množství těsta, na které položíme rozkrájené meruňky a zalijeme je další vrstvou těsta. Až těsto na povrchu oschne, je čas lívanec obrátit.
  • 3
    Ještě teplé lívanečky obalujeme ve skořicovém cukru.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.