Meruňkové lívanečky
50 min.
Ingredience
- 30gramůSkořice mletá
- 200gramůMeruňky
- 20gramůDroždí
- 1kusVejce slepičí
- 40gramůCukr krupice
- 30gramůMáslo čerstvé
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,25litrMléko polotučné
- 0,5lžičkaCitronová kůra
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
301 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
8 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
5 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Připravíme kvásek z mléka, cukru, mouky a droždí. Až nám vykyne, vlijeme ho do mísy, kde jsme mezitím rozmíchali mouku, cukr a citronovou kůru. Potom po částech přiléváme mléko s rozmíchaným vejcem a rozpuštěným máslem. Vypracujeme těsto, které na teplém místě necháme vykynout.
- 2Než těsto vykyne, nakrájíme na malé kousky čerstvé meruňky. Rozehřejeme pánev nebo lívanečník, nejdříve lžičkou dáme jen malé množství těsta, na které položíme rozkrájené meruňky a zalijeme je další vrstvou těsta. Až těsto na povrchu oschne, je čas lívanec obrátit.
- 3Ještě teplé lívanečky obalujeme ve skořicovém cukru.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.