Meruňkové pyré s jogurtem

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
204 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
3 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
5 g
Cukr
37 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sušené meruňky a pomerančovou šťávu v kastrůlku uvedeme do varu a pod pokličkou zvolna povaříme 25-30 minut.
  • 2
    Když směs částečně vychladne, rozmixujeme ji dohladka. Pokud je pyré příliš husté, přilijeme trochu pomerančové šťávy.
  • 3
    Dezert můžeme podávat teplý i studený. Každou porci ozdobíme kopečkem jogurtu a posypeme nasekanými pistáciemi. Můžeme doplnit snídaňovými cereáliemi.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.