Meruňkové želé

15 min.
Česká republika

Ingredience

    • 2decilitryVíno bílé
    • 1kusCukr vanilka
    • 1lžíceCitronová šťáva
    • 1baleníŽelatina čirá
    • 500mililitrůKompot meruňkový
Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
330 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
4 g
Cukr
51 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Šťávu z meruňkového kompotu slijeme do kastrolu. Přidáme citronovou šťávu, vanilkový cukr a vše dolijeme vínem tak, abychom získali celkem 5 dl tekutiny.
  • 2
    Želatinu rozpustíme podle návodu na obalu, přimícháme ji do směsi v kastrolu a minutu povaříme.
  • 3
    Želé odstavíme z ohně asi na 5 minut a potom je teplé nalijeme na moučník nebo do skleniček a necháme ztuhnout v ledničce.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.