Meruňkovo-pomerančový džem připravený v domácí pekárně
50 min.
Ingredience
- 350gramůMeruňky sušené
- 3decilitryDžus pomerančový
- 300gramůCukr želírovací
- 1decilitrCitronová šťáva
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
272 kcal
Bílkoviny
2 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
3 g
Cukr
24 g
Postup přípravy
- 1Sušené meruňky nakrájíme na kousky.
- 2Z domácí pekárny vyjmeme pečicí nádobu, vložíme do ní pokrájené meruňky, přilijeme pomerančový džus, citronovou šťávu a vsypeme želírovací cukr. Nádobu dáme zpět do přístroje, nastavíme program "džem" a zapneme. Při cyklu míchání neotvíráme víko, abychom se neopařili vystříknutým horkým džemem.
- 3Zavařovací sklenice důkladně umyjeme, vysušíme, dáme na plech a sterilizujeme v troubě při 150 stupních alespoň 20 minut.
- 4Po ukončení celého programu "džem" v domácí pekárně zkontrolujeme hustotu džemu. V případě potřeby čas prodloužíme programem "pečení".
- 5Nádobu v rukavicích opatrně vyjmeme z přístroje a pomocí kleští odstraníme míchací lopatky. Sklenice naplníme džemem, dobře je uzavřeme a vychladíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.