Meruňkový bezlepkový koláč s jogurtovým korpusem
40 min.
Ingredience
- Drobenka
- 30gramůMouka bezlepková
- 30gramůCukr krupice
- 2gramyMáslo čerstvé
- Na vytření formy
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 3lžíceStrouhanka bezlepková
- Těsto
- 350gramůMouka bezlepková Jizerka
- 1kusKypřící prášek bezlepkový
- 500gramůJogurt bílý
- 2kusyVejce slepičí
- 150gramůCukr třtinový
- 1kusCukr vanilka
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
403 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
9 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
1 g
Cukr
29 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme čerstvé zralé meruňky, rozpůlíme je a vypeckujeme.
- 2Připravíme drobenku: do větší misky dáme bezlepkovou (hrubou) mouku, krupicový cukr a máslo. Prsty vše promneme, až vznikne drobenka.
- 3Do mísy prosejeme bezlepkovou mouku Jizerka s bezlepkovým práškem do pečiva, přidáme bílý jogurt, 2 vejce, třtinový cukr a vanilkový cukr. Směs dobře promícháme a nalijeme ji do dortové formy, kterou jsme vytřeli máslem a vysypali bezlepkovou strouhankou. Těsto pokryjeme rozpůlenými meruňkami a drobenkou.
- 4Pečeme v předehřáté troubě na 180°C-200°C přibližně 30 minut. Meruňkový koláč nakrájíme po vychladnutí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 2. 8. 2016
Meruňkový bezlepkový koláč z jogurtovým korpusem
Výborný. Přidala jsem k meruňkám ještě švestky. Můžu doporučit 😉