Meruňkový chlebíček s rozinkami
60 min.
Ingredience
- 5lžicDžus pomerančový
- 100gramůRozinky tmavé
- 100gramůMeruňky sušené
- 3kusyVejce slepičí
- 1lžíceCukr vanilka
- 175gramůMáslo čerstvé
- 175gramůCukr třtinový
- 200gramůMouka pšeničná hladká
- 2lžičkyKypřicí prášek do pečiva
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
582 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
28 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
1 g
Cukr
37 g
Postup přípravy
- 1Sušené meruňky nakrájíme na malé kousky. Pomerančový džus zahřejeme, přidáme do něj nakrájené meruňky, rozinky a necháme vychladnout.
- 2Z domácí pekárny vyndáme pečicí nádobu, nalijeme do ní vychladlý pomerančový džus s meruňami, rozinkami, přidáme vejce, změklé máslo, třtinový i vanilkový cukr, mouku a prášek do pečiva.
- 3Nádobu vložíme zpět do přístroje, nastavíme na program "koláč" a zapneme. Po 10 minutách zkontrolujeme, jestli se všechny suroviny spojily, gumovou stěrkou odstraníme ze stran nalepené kousky těsta.
- 4Pokud přístroj nemá cyklus míchání, všechny suroviny bez meruněk a rozinek umícháme do hladkého těsta ručně v míse, pak přidáme ovoce a těsto s ním promícháme.
- 5Pekárnu nastavíme na 50 minut pečení. Pečení kontrolujeme nejpozději 10 minut před koncem cyklu, potom už jen dopékáme podle potřeby. Upečený chlebíček musí být na dotyk pružný a zapíchnutá dřevěná špejle po vytažení čistá, nelepivá.
- 6Po upečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb v ní necháme 10 minut zchladnout, pak ho opatrně vyklopíme a necháme vychladnout úplně.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.