Meruňkový chlebíček s rozinkami

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
582 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
28 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
1 g
Cukr
37 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sušené meruňky nakrájíme na malé kousky. Pomerančový džus zahřejeme, přidáme do něj nakrájené meruňky, rozinky a necháme vychladnout.
  • 2
    Z domácí pekárny vyndáme pečicí nádobu, nalijeme do ní vychladlý pomerančový džus s meruňami, rozinkami, přidáme vejce, změklé máslo, třtinový i vanilkový cukr, mouku a prášek do pečiva.
  • 3
    Nádobu vložíme zpět do přístroje, nastavíme na program "koláč" a zapneme. Po 10 minutách zkontrolujeme, jestli se všechny suroviny spojily, gumovou stěrkou odstraníme ze stran nalepené kousky těsta.
  • 4
    Pokud přístroj nemá cyklus míchání, všechny suroviny bez meruněk a rozinek umícháme do hladkého těsta ručně v míse, pak přidáme ovoce a těsto s ním promícháme.
  • 5
    Pekárnu nastavíme na 50 minut pečení. Pečení kontrolujeme nejpozději 10 minut před koncem cyklu, potom už jen dopékáme podle potřeby. Upečený chlebíček musí být na dotyk pružný a zapíchnutá dřevěná špejle po vytažení čistá, nelepivá.
  • 6
    Po upečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb v ní necháme 10 minut zchladnout, pak ho opatrně vyklopíme a necháme vychladnout úplně.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.