Meruňkový džem z domácí pekárny
75 min.
Ingredience
- 1kilogramMeruňky
- 50gramůCukr želírovací
- 50gramůCukr krupice
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
145 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
3 g
Cukr
24 g
Postup přípravy
- 1Meruňky omyjeme, rozpůlíme, odpeckujeme, nakrájíme na malé kousky. V misce smícháme želírovací a krupicový cukr.
- 2Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly vložíme nakrájené meruňky, přidáme směs cukru, formu vložíme zpět do pekárny. Nastavíme program pro džem a přístroj zapneme.
- 3Zavařovací sklenice vypláchneme, rozložíme na plech a sterilizujeme ve středně vyhřáté troubě.
- 4Domácí pekárna přibližně po 60 minutách ukončí program. Vypneme ji, vyndáme z ní v rukavicích formu a horký džem dáme do sklenic. Zavíčkujeme a otočíme dnem vzhůru. Po 20 až 30 minutách je opět obrátíme, necháme zcela vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.