Meruňkový džem z domácí pekárny

75 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
145 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
3 g
Cukr
24 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Meruňky omyjeme, rozpůlíme, odpeckujeme, nakrájíme na malé kousky. V misce smícháme želírovací a krupicový cukr.
  • 2
    Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly vložíme nakrájené meruňky, přidáme směs cukru, formu vložíme zpět do pekárny. Nastavíme program pro džem a přístroj zapneme.
  • 3
    Zavařovací sklenice vypláchneme, rozložíme na plech a sterilizujeme ve středně vyhřáté troubě.
  • 4
    Domácí pekárna přibližně po 60 minutách ukončí program. Vypneme ji, vyndáme z ní v rukavicích formu a horký džem dáme do sklenic. Zavíčkujeme a otočíme dnem vzhůru. Po 20 až 30 minutách je opět obrátíme, necháme zcela vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.