Meruňkový koláč s brusinkami
120 min.
Ingredience
- Náplň
- 200gramůMáslo čerstvé
- 200gramůCukr krupice
- 1kusVejce slepičí
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 50gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 130gramůBrusinky
- 400gramůKompot meruňkový
- 180gramůMandle plátky
- Těsto
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 200gramůCukr krupice
- 10gramůKypřicí prášek do pečiva
- 200gramůMáslo čerstvé
- 15mililitrůVoda pitná
- 25gramůTuk
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
704 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
48 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
914 mg
Cukr
47 g
Postup přípravy
- 1Do mísy vsypeme mouku, cukr, kypřící prášek a promícháme. Přidáme měkké máslo, lžíci vody, vypracujeme hladké těsto a necháme půl hodiny odležet. Plech potřeme tukem, na plech položíme vyválený plát těsta, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 25 až 30 minut.
- 2Do jiné mísy vložíme měkké máslo, přisypeme cukr a vyšleháme. Postupně zašleháváme vejce, žloutky, mouku, mandle, smetanu. Na upečené těsto rozložíme půlky kompotovaných meruněk, posypeme brusinkami, zakryjeme máslovou hmotou, vrátíme zpět do trouby a pečeme zvolna asi hodinu.
- 3Vychladlý koláč naporcujeme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.