Meruňkový koláč s tvarohem

90 min.
Evropa

Ingredience

    • 600gramůMouka polohrubá
    • 80gramůDroždí
    • 180gramůCukr krupice
    • 250mililitrůMléko polotučné
    • 250gramůHera
    • 4kusyVejce slepičí
    • 100gramůPudinkový prášek - vanilkový
    • 250gramůKompot meruňkový
    • 500gramůTvaroh měkký
    • 250gramůRozinky tmavé
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
678 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
23 g
Sacharidy
98 g
Vláknina
3 g
Cukr
31 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V kastrolku ohřejeme mléko tak, aby bylo vlažné. Do mouky uděláme důlek, rozdrobíme droždí, přidáme 5 g cukru a část vlažného mléka. Až vzejde kvásek, přidáme 75 g cukru, zbytek mléka, Heru a dva žloutky a vypracujeme vláčné těsto. Těsto rozválíme a přeneseme na plech, vyložený pečicím papírem.
  • 2
    Rozmixujeme tvaroh, 1 žloutek, 1 celé vejce, rozinky, lžíci vanilkového pudinku a 100 g cukru. Směsí potřeme těsto.
  • 3
    Předehřejeme troubu na 170 °C.
  • 4
    Na směs dáme půlky kompotovaných meruněk. Ušleháme sníh ze 3 bílků a opatrně ho přidáme na meruňky. Koláč vložíme do předehřáté trouby a pečeme 35 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.