Meruňkový kompot
45 min.
Ingredience
- 3kilogramyMeruňky
- 1litrVoda pitná
- 20gramůCukr vanilka
- 600gramůCukr krupice
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
640 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
2 g
Sacharidy
159 g
Vláknina
10 g
Cukr
144 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce vlijeme vodu, přisypeme vanilkový i krupicový cukr a přivedeme k varu, následně ihned stáhneme ze sporáku.
- 2Omyté meruňky rozpůlíme, vypeckujeme a řeznou plochou je postupně naskládáme na sebe do 0,7 dl skleniček. Zalijeme připraveným nálevem. Skleničky zavíčkujeme a naskládáme do sterilizačního hrnce, do 2 třetin naplněného vodou. Přiklopíme a při 95 stupních sterilizujeme 25 - 30 minut, poté vybereme z hrnce a odložíme na chladné místo vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.