Meruňkový kompot

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
640 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
2 g
Sacharidy
159 g
Vláknina
10 g
Cukr
144 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce vlijeme vodu, přisypeme vanilkový i krupicový cukr a přivedeme k varu, následně ihned stáhneme ze sporáku.
  • 2
    Omyté meruňky rozpůlíme, vypeckujeme a řeznou plochou je postupně naskládáme na sebe do 0,7 dl skleniček. Zalijeme připraveným nálevem. Skleničky zavíčkujeme a naskládáme do sterilizačního hrnce, do 2 třetin naplněného vodou. Přiklopíme a při 95 stupních sterilizujeme 25 - 30 minut, poté vybereme z hrnce a odložíme na chladné místo vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.