Meruňkový nákyp

60 min.
Česká republika
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
274 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
9 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
3 g
Cukr
36 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Meruňky omyjeme, rozkrojíme, odstraníme pecky a prolisujeme.
  • 2
    Žloutky s trochou horké vody ušleháme do pěny, postupně přidáváme 70g cukru a vyšleháme tuhý krém.
  • 3
    Vmícháme škrobovou moučku a meruňkový protlak a směs nalijeme do vymazané zapékací mísy. Na něj navrstvíme tuhý sníh ušlehaný z bílků a zbytku cukru a pečeme v troubě předehřáté na 180C cca 25-35min.
  • 4
    Nákyp podáváme horký.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.