Meruňkový pudink

80 min.
Česká republika

Ingredience

    • 50gramůMáslo čerstvé
    • 50gramůMouka pšeničná hrubá
    • 400mililitrůMléko plnotučné
    • 90gramůCukr moučkový
    • 2kusyVejce slepičí
    • 30gramůMarmeláda meruňková
    • 2lžíceKrupička dětská
    • 0,5kusKypřicí prášek do pečiva
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
347 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
17 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
333 mg
Cukr
22 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V kastrůlku rozpustíme 30g másla, přisypeme hrubou mouku a za stálého míchání chvíli pražíme. Zalijeme mlékem a uvaříme kaši. Do vychladlé kaše vmícháme 40g cukru, kypřicí prášek, žloutky a vše promícháme. Meruňkovou marmeládu smícháme se zbylým cukrem, přidáme do těsta a nakonec vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků. Pudinkovou formu vymažeme máslem, vysypeme krupičkou a naplníme ji připraveným těstem. Ve vroucí vodní lázni vaříme pudink asi 1 hodinu. Po vychladnutí pudink vyklopíme z formy a můžeme podávat pocukrovaný moučkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.