Meruňkový sorbet
55 min.
Ingredience
- 1kilogramMeruňky
- 200gramůCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
314 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
1 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
5 g
Cukr
72 g
Postup přípravy
- 1Meruňkový sirup připravíme den předem. Omyjeme a osušíme asi 250g meruňek. Rozpůlíme a vypeckujeme. Několik pecek si ponecháme. K varu přivedeme 400ml vody s cukrem, přidáme meruňky a na mírném ohni je asi 15minut povaříme. Poté odstavíme, pecky rozlomíme, zavážeme do kusu jemné látky a sáček vložíme do kastrolu, aby sirup natáhl jejich jemnou příchuť. Necháme vychladnout a vložíme na 12hodin do lednice.
- 2Poté vyjmeme pecky, směs přivedeme opět k varu, přidáme zbytek vypeckovaných a rozkrojených meruňek a v kuchyňském robotu rozmixujeme na pyré.
- 3Přecedíme přes jemné síto, vlijeme do zmrzlinového strojku a podle návodu vyrobíme zmrzlinu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.