Meruňkový sorbet

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
314 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
1 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
5 g
Cukr
72 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Meruňkový sirup připravíme den předem. Omyjeme a osušíme asi 250g meruňek. Rozpůlíme a vypeckujeme. Několik pecek si ponecháme. K varu přivedeme 400ml vody s cukrem, přidáme meruňky a na mírném ohni je asi 15minut povaříme. Poté odstavíme, pecky rozlomíme, zavážeme do kusu jemné látky a sáček vložíme do kastrolu, aby sirup natáhl jejich jemnou příchuť. Necháme vychladnout a vložíme na 12hodin do lednice.
  • 2
    Poté vyjmeme pecky, směs přivedeme opět k varu, přidáme zbytek vypeckovaných a rozkrojených meruňek a v kuchyňském robotu rozmixujeme na pyré.
  • 3
    Přecedíme přes jemné síto, vlijeme do zmrzlinového strojku a podle návodu vyrobíme zmrzlinu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.