Meruňkový sorbet se sněhem
40 min.
Ingredience
- 90gramůCukr krupice
- 300mililitrůVoda pitná
- 40mililitrůŠťáva citrónová
- 750gramůMeruňky
- 2kusyVaječný bílek slepičí
Počet porcí:
7Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
108 kcal
Bílkoviny
3 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
2 g
Cukr
23 g
Postup přípravy
- 1Přivedeme k varu vodu, přilijeme citronovou šťávu, přidáme cukr a meruňky a vaříme 10 minut doměkka. Necháme zchladnout.
- 2Směs vlijeme do mrazuvzdorné nádoby a mrazíme 2 hodiny, až je kašovitá. Přendáme do šlehače a šleháme, aby se rozbily všechny velké krystaly.
- 3Ušleháme tuhý sníh a přimícháme do směsi. Dáme znovu mrazit do mrazničky a zmrazíme dotuha. Před podáváním dáme sorbet do chladničky změknout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.