Meruňkový sorbet se sněhem

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
7

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
108 kcal
Bílkoviny
3 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
2 g
Cukr
23 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Přivedeme k varu vodu, přilijeme citronovou šťávu, přidáme cukr a meruňky a vaříme 10 minut doměkka. Necháme zchladnout.
  • 2
    Směs vlijeme do mrazuvzdorné nádoby a mrazíme 2 hodiny, až je kašovitá. Přendáme do šlehače a šleháme, aby se rozbily všechny velké krystaly.
  • 3
    Ušleháme tuhý sníh a přimícháme do směsi. Dáme znovu mrazit do mrazničky a zmrazíme dotuha. Před podáváním dáme sorbet do chladničky změknout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.