Meruňky naložené v cukru

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
30

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
216 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
2 g
Cukr
52 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Použijeme zralé, ale tvrdé meruňky. Důkladně je omyjeme, rozkrojíme na poloviny a odstraníme pecky. Dáme do mísy, posypeme cukrem a necháme odstát cca 24 hodin.
  • 2
    Poté i se šťávou rozdělíme do sklenic, důkladně uzavřeme, narovnáme na mřížku zavažovacího hrnce a ři teplotě 85 °C sterilujeme po dobu 30 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném a suchém místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.