Meruňky v brandy

30 min.
Evropa

Ingredience

      • 2000gramůMeruňky
      • 4lžíceCitronová šťáva
      • 500gramůCukr krupice
      • 50gramůZázvor nakládaný
      • 1000mililitrůSherry brandy
      • 1,5litryVoda pitná
    Počet porcí:
    10

    Nutriční hodnoty v jedné porci

    Kalorie
    558 kcal
    Bílkoviny
    5 g
    Tuky
    1 g
    Sacharidy
    103 g
    Vláknina
    4 g
    Cukr
    67 g
    Zobrazit vše

    Postup přípravy

    • 1
      Ve velkém hrnci přivedeme k varu vodu. Omyté meruňky nařízneme a postupně ve vodě spaříme. Necháme je v hrnci asi 2 minuty, vyjmeme, zchladíme studenou vodou a oloupeme.
    • 2
      Smícháme citronovou šťávu, cukr, vmícháme k meruňkám, necháme do druhého dne prosladit.
    • 3
      Nakládaný zázvor nasekáme na kostičky a spolu s meruňkami urovnáme do čistých sklenic. Zalijeme brandy tak, aby meruňky byly úplně pokryté alkoholem, sklenice uzavřeme a necháme na tmavém místě.
    • 4
      Meruňky konzumujeme nejdříve za 6 týdnů. Během doby uležení občas zkontrolujeme, jestli neubyla tekutina a případně dolijeme brandy.

    Komentáře

    Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.