Meruňky ve vinném rosolu
35 min.
Ingredience
- 100gramůŽelatina
- 5decilitrůVoda pitná
- 8kusůMeruňky
- 40gramůCukr vanilka
- 5decilitrůVíno bílé
- 4lžíceCukr krupice
- 6mililitrůPomerančová šťáva
- 200gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 100gramůArašídy
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
425 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
20 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
3 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Do kastrůlku vlijeme vodu, přidáme želatinu a necháme chvilku nabobtnat. Meruňky omyjeme, nakrájíme na plátky, dáme do misky, posypeme vanilkovým cukrem a necháme 20 minut v lednici.
- 2V jiném kastrůlku zahřejeme víno, přisypeme cukr. Do vína a cukru přilijeme želatinu namočenou ve vodě. Vše dohromady mícháme tak dlouho, až se želatina a cukr rozpustí. Do želatinového rosolu vmícháme pomerančovou šťávu, přidáme nakrájené meruňky a zamícháme.
- 3Směs rozdělíme do pohárů, necháme v lednici vychladnout. Těsně před podáváním poháry ozdobíme vyšlehanou šlehačkou. Šlehačku posypeme nasekanými ořechy a poháry podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.