Meruňky ve vinném rosolu

35 min.
Evropa

Ingredience

    • 100gramůŽelatina
    • 5decilitrůVoda pitná
    • 8kusůMeruňky
    • 40gramůCukr vanilka
    • 5decilitrůVíno bílé
    • 4lžíceCukr krupice
    • 6mililitrůPomerančová šťáva
    • 200gramůSmetana 33% (šlehačka)
    • 100gramůArašídy
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
425 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
20 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
3 g
Cukr
17 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do kastrůlku vlijeme vodu, přidáme želatinu a necháme chvilku nabobtnat. Meruňky omyjeme, nakrájíme na plátky, dáme do misky, posypeme vanilkovým cukrem a necháme 20 minut v lednici.
  • 2
    V jiném kastrůlku zahřejeme víno, přisypeme cukr. Do vína a cukru přilijeme želatinu namočenou ve vodě. Vše dohromady mícháme tak dlouho, až se želatina a cukr rozpustí. Do želatinového rosolu vmícháme pomerančovou šťávu, přidáme nakrájené meruňky a zamícháme.
  • 3
    Směs rozdělíme do pohárů, necháme v lednici vychladnout. Těsně před podáváním poháry ozdobíme vyšlehanou šlehačkou. Šlehačku posypeme nasekanými ořechy a poháry podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.