Metýnka - tvarohový koláč se švestkami

40 min.

Ingredience

  • máslová drobenka
    • 200gramůMouka pšeničná hrubá
    • 100gramůMáslo tradiční
    • 200gramůCukr krystal
    • 1lžíceMed včelí
  • těsto
    • 350gramůMouka polohrubá
    • 1kusKypřicí prášek do pečiva
    • 120gramůCukr moučkový
    • 120gramůHera
    • 2kusyVejce slepičí
    • 0,5lžíceCitronová kůra
    • 3decilitryMléko polotučné
  • tvarohový krém
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
566 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
14 g
Sacharidy
96 g
Vláknina
3 g
Cukr
46 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejdříve si připravíme tvarohový krém a máslovou drobenku.
  • 2
    Tvarohový krém připravíme tak, že do mísy dáme plnotučný měkký tvaroh, vanilku, omyté hrozinky, prášek do pečiva, vanilkový pudink (prášek) a tvaroh důkladně vymícháme se smetanou.
  • 3
    Do druhé misky si dáme hrubou mouku, tuhé máslo nakrájené na kousky, krystalový cukr, med a vanilkový cukr. Promícháme a pomocí prstů rozemneme všechny ingredience tak, aby se nám utvořily drobné hrudky.
  • 4
    Švestky omyjeme, rozpůlíme, vypeckujeme a odložíme do mísy.
  • 5
    Do druhé mísy si dáme prosátou polohrubou mouku s práškem do pečiva, moučkový cukr, vanilkový cukr, rozpuštěnou vlahou Heru, 2 vejce, citronovou kůru z chemicky neošetřeného citronu a 2-3 dl vlahého mléka. Vše důkladně promícháme a těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem. Na těsto rozetřeme tvarohový krém, rozložíme vypeckované švestky dužinou navrch a posypeme máslovou drobenkou.
  • 6
    Plech s koláčem dáme péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při 180 °C přibližně 20 minut dozlatova. Vychladlý koláč nakrájíme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.