Mexická zelenina
18 min.
Ingredience
- 1kusOkurka salátová
- 1kusMango
- 3lžičkyOlej slunečnicový
- 1kusPaprika červená
- 1kusLimetka
- 1kusChilli paprička
- 1hrstMáta
- 200gramůMrkev kořen
- 2lžícePomerančová šťáva
- 0,5kusAnanas
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
163 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
3 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
4 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme červenou papriku a opékáme 2 minuty. Podlijeme ji pomerančovou a limetkovou šťávou a 5 minut dusíme. Pánev odstavíme, papriku necháme mírně vychladnout a potom rozmixujeme. Omáčku dáme do misky a přidáme chilli papričky. Přikryjeme potravinovou fólií a uložíme do chladničky.
- 2Mrkev oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Okurku oloupeme a překrojíme podélně na půlky a pomocí lžičky zbavíme semen. Dužinu nakrájíme na plátky.
- 3Z ananasu odkrojíme vrcholek s listy. Zbytek překrojíme po délce na čtvrtky, vykrojíme z nich tuhou střední část, oloupeme, vyloupeme všechna "očka" a dužinu nakrájíme na plátky. Mango oloupeme a také nakrájíme na plátky, pecku vyhodíme. Ovoce a zeleninu upravíme na mísu, překryjeme potravinářskou fólií a necháme 15 minut v chladničce.
- 4Vychladlé ovoce a zeleninu přelijeme paprikovou omáčkou a posypeme mátou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.