Mexická zelenina

18 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
163 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
3 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
4 g
Cukr
21 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme červenou papriku a opékáme 2 minuty. Podlijeme ji pomerančovou a limetkovou šťávou a 5 minut dusíme. Pánev odstavíme, papriku necháme mírně vychladnout a potom rozmixujeme. Omáčku dáme do misky a přidáme chilli papričky. Přikryjeme potravinovou fólií a uložíme do chladničky.
  • 2
    Mrkev oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Okurku oloupeme a překrojíme podélně na půlky a pomocí lžičky zbavíme semen. Dužinu nakrájíme na plátky.
  • 3
    Z ananasu odkrojíme vrcholek s listy. Zbytek překrojíme po délce na čtvrtky, vykrojíme z nich tuhou střední část, oloupeme, vyloupeme všechna "očka" a dužinu nakrájíme na plátky. Mango oloupeme a také nakrájíme na plátky, pecku vyhodíme. Ovoce a zeleninu upravíme na mísu, překryjeme potravinářskou fólií a necháme 15 minut v chladničce.
  • 4
    Vychladlé ovoce a zeleninu přelijeme paprikovou omáčkou a posypeme mátou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.