Mexické košíčky
50 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 420gramůFazolky ve slaném nálevu - sterilované
- 100gramůSýr Eidam cihla 45%
- 250gramůZakysaná smetana
- 1kusVejce slepičí
- 4kusyTortilla
- 400gramůHovězí maso mleté
- 1špetkaChilli koření mleté
- 1lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
516 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
29 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 180C. Připravíme 4 misky o průměru cca 10cm, vymažeme je olejem a vyložíme kukuřičnými tortilami potřenými olejem. Pečeme cca 10min dokřupava.
- 2V pánvi na rozpáleném oleji orestujeme cca 3min najemno nakrájenou cibuli. Přidáme maso a za stálého míchání cca 5min osmažíme. Poté přidáme koření a 10ml vody. Zakryjeme a za občasného míchání dusíme cca 10min. Přidáme fazole bez nálevu a necháme vychladnout. Nakonec vmícháme prošlehané vejce.
- 3Takto připravenou směs rozdělíme do tortilových košíčků, posypeme nastrouhaným sýrem a zapečeme 5-10min až se sýr rozpustí.
- 4Podáváme se zakysanou smetanou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.