Mexický čokoládový pudink

70 min.
Mexiko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
357 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
14 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
7 g
Cukr
37 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Smícháme 120 g cukru, vodu a citronovou šťávu v malém hrnci. Vaříme na mírném ohni, dokud se cukr nezačne rozpouštět. Hned jak se cukr rozpustí, přivedeme k varu a vaříme, dokud nezezlátne.
  • 2
    Nahřejeme 4 pudinkové misky. Hotový karamel nalijeme do misek a rozlijeme po dnu a stranách, necháme vychladnout.
  • 3
    Čokoládu nelámeme na kousky a zahřejeme s mlékem a skořicí, mícháme až se čokoláda rozpustí. Ušleháme celá vejce a žloutky se zbývajícím cukrem do pěny, postupně zašleháme čokoládové mléko, skořici vyndáme. Hotový čokoládový krém vlijeme do misek a vložíme do pekáče s teplou vodou. Pekáč dáme do trouby a pečeme asi 20-30 minut, dokud pudink nezačne uprostřed tuhnout.
  • 4
    Vychladíme při pokojové teplotě a dáme na několik hodin nejlépe však přes noc do lednice. Hotový pudink opatrně uvolníme z misky a vyklopíme na talíř. Ozdobíme ořechy nebo ovocem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.