Míchaná jablková žemlovka
60 min.
Ingredience
- 40gramůCukr moučkový
- 60gramůMáslo čerstvé
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 50gramůOřechy lískové pražené
- 50gramůHrozinky
- 3kusyVaječný bílek slepičí
- 1kusCukr vanilka
- 6decilitrůMléko polotučné
- 6kusůŽemle tuková
- 500gramůJablka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
741 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
32 g
Sacharidy
97 g
Vláknina
4 g
Cukr
31 g
Postup přípravy
- 1Žemle nakrájíme na plátky a zalijeme teplým mlékem. Necháme chvíli stát.
- 2Máslo s cukrem a se žloutky utřeme do pěny, přidáme opražené oříšky, hrozinky a vše promícháme. Dále přidáme pevný sníh z bílků, do kterého jsme zašlehali vanilkový cukr a nakonec vymačkané housky. Zlehka promícháme.
- 3Zapékací mísu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou, dáme do ní polovinu připravených žemlí, posypeme plátky jablek, přikryjeme zbylými žemlemi a ve vyhřáté troubě upečeme.
- 4Upečenou žemlovku pocukrujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.