Míchaná jablková žemlovka

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
741 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
32 g
Sacharidy
97 g
Vláknina
4 g
Cukr
31 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žemle nakrájíme na plátky a zalijeme teplým mlékem. Necháme chvíli stát.
  • 2
    Máslo s cukrem a se žloutky utřeme do pěny, přidáme opražené oříšky, hrozinky a vše promícháme. Dále přidáme pevný sníh z bílků, do kterého jsme zašlehali vanilkový cukr a nakonec vymačkané housky. Zlehka promícháme.
  • 3
    Zapékací mísu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou, dáme do ní polovinu připravených žemlí, posypeme plátky jablek, přikryjeme zbylými žemlemi a ve vyhřáté troubě upečeme.
  • 4
    Upečenou žemlovku pocukrujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.