Míchaný kompot z jablek, švestek a rybízu

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
278 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
4 g
Cukr
66 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jablka omyjeme, oloupeme, rozkrojíme na čtvrtinky a odstraníme jádřince. Krátce povaříme ve vodě smíchané s citronovou šťávou. Švestky propláchneme, rozpůlíme, vypeckujeme a společně s omytým a otrhaným rybízem přidáme k jablkům. Vše ještě několik minut povaříme.
  • 2
    Ovoce rozdělíme do sklenic, zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 85 °C sterilujeme po dobu 20 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uchováme na temném a suchém místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.