Míchaný kompot z jablek, švestek a rybízu
45 min.
Ingredience
- 0,5kilogramJablka
- 0,3kilogramŠvestky
- 2hrstiRybíz červený
- 300gramůCukr krystal
- 1lžíceCitronová šťáva
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
278 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
4 g
Cukr
66 g
Postup přípravy
- 1Jablka omyjeme, oloupeme, rozkrojíme na čtvrtinky a odstraníme jádřince. Krátce povaříme ve vodě smíchané s citronovou šťávou. Švestky propláchneme, rozpůlíme, vypeckujeme a společně s omytým a otrhaným rybízem přidáme k jablkům. Vše ještě několik minut povaříme.
- 2Ovoce rozdělíme do sklenic, zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 85 °C sterilujeme po dobu 20 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uchováme na temném a suchém místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.