Mikulášské perníčky

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1513 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
38 g
Sacharidy
271 g
Vláknina
7 g
Cukr
129 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vejce, cukr a máslo utřeme a přidáme med a ostatní suroviny. Vypracujeme těsto, které necháme v lednici pár dní uležet.
  • 2
    Poté vyválíme na plát 3mm a vykrajujeme různé tvary pomocí formiček. Dáme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme dozlatova při 150 stupních.
  • 3
    Po vytažení z trouby potřeme rozšlehaným vejcem.
  • 4
    Zdobíme polevou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.