Mikulášské řezy
45 min.
Ingredience
- Na potření
- 4lžíceMarmeláda rybízová
- Poleva
- 1lžíceRum
- 2lžíceVoda pitná
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 150gramůCukr moučkový
- Těsto
- 180gramůMouka žitná bílá
- 300gramůMed včelí
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1kusVejce slepičí
- 100gramůOřechy vlašské
- 2lžíceKoření perníkové
- 1kusJablka
- 170gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 150gramůCukr moučkový
- 0,5kusKypřicí prášek do pečiva
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
461 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
11 g
Sacharidy
89 g
Vláknina
3 g
Cukr
56 g
Postup přípravy
- 1V misce třeme ohřátý med s máslem. Přidáme vejce, mleté ořechy, oloupané, nastrouhané jablko, cukr, kypřicí prášek a perníkové koření. Nakonec vmícháme oba druhy mouky a vypracujeme těsto, které necháme nejméně 2 hodiny v chladu odpočinout.
- 2Těsto vmačkáme do menšího pekáče vyloženého pečicím papírem. Pečeme v toubě vyhřáté na 170°C zvolna asi 15 minut.
- 3Upečené těsto po vychladnutí nakrájíme na stejné pruhy, které rozkrojíme a potřeme marmeládou. Slepíme k sobě a nakrájíme na kostky.
- 4Kostky potřeme polevou a podle fantazie ozdobíme.
- 5Příprava polevy: V misce utřeme moučkový cukr s rumem, 2 lžícemi horké vody a trochou citronové šťávy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.