Mikulášské řezy

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
461 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
11 g
Sacharidy
89 g
Vláknina
3 g
Cukr
56 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V misce třeme ohřátý med s máslem. Přidáme vejce, mleté ořechy, oloupané, nastrouhané jablko, cukr, kypřicí prášek a perníkové koření. Nakonec vmícháme oba druhy mouky a vypracujeme těsto, které necháme nejméně 2 hodiny v chladu odpočinout.
  • 2
    Těsto vmačkáme do menšího pekáče vyloženého pečicím papírem. Pečeme v toubě vyhřáté na 170°C zvolna asi 15 minut.
  • 3
    Upečené těsto po vychladnutí nakrájíme na stejné pruhy, které rozkrojíme a potřeme marmeládou. Slepíme k sobě a nakrájíme na kostky.
  • 4
    Kostky potřeme polevou a podle fantazie ozdobíme.
  • 5
    Příprava polevy: V misce utřeme moučkový cukr s rumem, 2 lžícemi horké vody a trochou citronové šťávy.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.