Mírně slazený meruňkový kompot

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
15

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
135 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
1 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
4 g
Cukr
28 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Použijeme dobře vyzrálé meruňky. Omyjeme je, rozkrojíme na poloviny a i s peckami rozdělíme do sklenic. Urovnáme řeznou stranou dolů. Cukr rozmícháme ve vodě, roztokem zalijeme ovoce a sklenice uzavřeme.
  • 2
    Naskládáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 25 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném a suchém místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.