Mišpulínový likér
40 min.
Ingredience
- 0,5kilogramMišpule
- 0,5litrŠťáva jablečná 100%
- 2mililitryPektolytický enzym
- 100gramůInvertní cukr
- 50gramůCukr hroznový (glukóza)
- 200mililitrůVodka
Počet porcí:
10Postup přípravy
- 1Nejdříve si připravíme extrakt - šťávu z mišpulí: 0.5 kg zralé, ale tvrdé mišpule omyjeme, odstopkujeme a rozkrájíme. V nerezovém hrnci přivedeme k varu jablečnou šťávu a mišpule do ní vložíme a vařme 2 minuty. Poté směs zchladíme na 40°C, přidáme pektolytického enzymu (1-2 ml/litr), promícháme a po 30 minutách zchlazení mišpule vylisujeme. Potom šťávu stáhneme. Šťáva musí být naprosto čistá, zbavena všech pevných součástí. K docílení takto upravené šťávy ji přecedíme přes jemný nylonový sáček nebo jemné síto do nerezového hrnce.
- 2Po ochlazení přidáme 100 g invertního cukru, 50 g glukózy, 200 ml vysokoprocentní vodky min. 80% objem. jednotek.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.