Mišpulínový likér

40 min.
Česká republika

Ingredience

    • 0,5kilogramMišpule
    • 0,5litrŠťáva jablečná 100%
    • 2mililitryPektolytický enzym
    • 100gramůInvertní cukr
    • 50gramůCukr hroznový (glukóza)
    • 200mililitrůVodka
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
110 kcal
Sacharidy
16 g
Vláknina
950 mg
Vápník
8 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejdříve si připravíme extrakt - šťávu z mišpulí: 0.5 kg zralé, ale tvrdé mišpule omyjeme, odstopkujeme a rozkrájíme. V nerezovém hrnci přivedeme k varu jablečnou šťávu a mišpule do ní vložíme a vařme 2 minuty. Poté směs zchladíme na 40°C, přidáme pektolytického enzymu (1-2 ml/litr), promícháme a po 30 minutách zchlazení mišpule vylisujeme. Potom šťávu stáhneme. Šťáva musí být naprosto čistá, zbavena všech pevných součástí. K docílení takto upravené šťávy ji přecedíme přes jemný nylonový sáček nebo jemné síto do nerezového hrnce.
  • 2
    Po ochlazení přidáme 100 g invertního cukru, 50 g glukózy, 200 ml vysokoprocentní vodky min. 80% objem. jednotek.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.