Mladé kuře v solné krustě
75 min.
Ingredience
- 1kusBylinky čerstvé - svazek
- 4lžíceLimetková šťáva
- 1kusCibule
- 500gramůKuřátko jarní
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 2kilogramySůl hrubozrnná
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
586 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
38 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Svazek bylinek dáme den předem do 1l studené vody. Přidáme limetkovou šťávu (1 lžíci), oloupanou, na kousky nakrájenou cibuli a omyté mladé kuře.
- 2Druhý den vnitřek kuřete naplníme bylinkami z marinády.
- 3Čerstvé bílky smícháme s krubou solí a částí směsi posypeme dno zapékací mísy nebo pekáče. Doprostřed položíme kuře a posypeme zbylou směsí.
- 4Pečeme v troubě vyhřáté na 210°C asi 50 minut.
- 5Před podáváním vzniklou solnou krustu narušíme lžící. Kuře překrojíme na poloviny a pokapeme zbylou limetkovou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.