Mléčná rýže s kávou a rybízovou šťávou
40 min.
Ingredience
- 1lžíceKáva instantní
- 0,25litrSmetana na vaření
- 200gramůRýže mléčná natural
- 20gramůMáslo nízkokalorické
- 2lžíceCukr krupice
- 2lžičkyMaizena - kukuřičný škrob
- 130gramůBrusinky
- 1lžičkaČokoláda hořká
- 1kusMeduňka
- 0,75litrMléko polotučné
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
114 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
3 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
263 mg
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1V hrnci smícháme mléko, smetanu a instantní kávu. Vše přivedeme k varu a ihned odstavíme. Pomocí metly na sníh vmícháme mléčnou rýži a důkladně promícháváme další minutu. Poté přikryjeme a necháme 10 minut stát. Nakonec vmícháme máslo.
- 2V hrnci přivedeme k varu 100 ml rybízové šťávy a cukr. Zbylou rybízovou šťávu hladce vymícháme s kukuřičným škrobem a postupně vmícháme do horké šťávy. Minutu povaříme a odstavíme.
- 3Zlehka přimícháme brusinky a necháme vychladnout.
- 4Rýži servírujeme ve skleněných miskách, přelitou rybízovou omáčkou, posypanou strouhanou čokoládou a meduňkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.