Mléčná rýže s kávou a rybízovou šťávou

40 min.
Evropa

Ingredience

    • 1lžíceKáva instantní
    • 0,25litrSmetana na vaření
    • 200gramůRýže mléčná natural
    • 20gramůMáslo nízkokalorické
    • 2lžíceCukr krupice
    • 2lžičkyMaizena - kukuřičný škrob
    • 130gramůBrusinky
    • 1lžičkaČokoláda hořká
    • 1kusMeduňka
    • 0,75litrMléko polotučné
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
114 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
3 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
263 mg
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci smícháme mléko, smetanu a instantní kávu. Vše přivedeme k varu a ihned odstavíme. Pomocí metly na sníh vmícháme mléčnou rýži a důkladně promícháváme další minutu. Poté přikryjeme a necháme 10 minut stát. Nakonec vmícháme máslo.
  • 2
    V hrnci přivedeme k varu 100 ml rybízové šťávy a cukr. Zbylou rybízovou šťávu hladce vymícháme s kukuřičným škrobem a postupně vmícháme do horké šťávy. Minutu povaříme a odstavíme.
  • 3
    Zlehka přimícháme brusinky a necháme vychladnout.
  • 4
    Rýži servírujeme ve skleněných miskách, přelitou rybízovou omáčkou, posypanou strouhanou čokoládou a meduňkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.