Mléčná zavařenina s karamelovým odstínem

25 min.
Francie

Ingredience

    • 250mililitrůMléko polotučné
    • 5lžičekCukr krupice
Počet porcí:
3

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
87 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
2 g
Sacharidy
16 g
Cukr
11 g
Vápník
98 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce dáme mléko a cukr a postavíme ho na plotýnku, nebo směs nalijeme do hrnce se zesíleným dnem. Stále mícháme, aby se cukr rozpustil, a zahřejeme pod bod varu. Stáhneme oheň na malý a necháme směs, aby se pomalu odpařovala, až získá hustotu zakysané smetany se světle karamelovým odstínem. Poté odstavíme a servírujeme v misce.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.