Mléčné vafle

20 min.
Česká republika

Ingredience

    • 4kusyVejce slepičí
    • 50gramůCukr krupice
    • 200gramůMarmeláda borůvková
    • 250gramůMouka pšeničná celozrnná
    • 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
    • 200mililitrůMléko polotučné
    • 100gramůMáslo čerstvé
    • 0,5lžičkaSkořice mletá
    • 0,5kusKypřicí prášek do pečiva
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
677 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
37 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
5 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Máslo, cukr a skořici ušleháme do pěny. Přidáme vejce, mléko, mouku s práškem do pečiva, vše dobře promícháme.
  • 2
    Ve vaflovači upečeme z připraveného těsta křupavé vafle. Ozdobíme je ušlehanou smetanou a borůvkovým džemem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.