Mléčný aspik s ovocem

30 min.
Francie

Ingredience

    • 1000mililitrůMléko plnotučné
    • 150gramůCukr moučkový
    • 125gramůŠkrob jemný kukuřičný gustin
    • 200mililitrůMléko polotučné
    • 50mililitrůLikér Maraschino (Maraska)
    • 50mililitrůSherry brandy
    • 180gramůMarmeláda malinová
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
311 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
6 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
1 g
Cukr
24 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mléko přivedeme k varu, přisypeme cukr, necháme rozpustit, převaříme, škrob rozmícháme v trošce mléka a za stálého míchání přiléváme do vroucího mléka. Rozmícháme metlou, aby se netvořily hrudky. Zvolna vaříme 8 minut a odstavíme. Ochutíme likérem a brandy. Ještě horký aspik nalijeme do formiček a necháme vychladit.
  • 2
    Vyklopíme z formiček a podáváme s marmeládou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.